Nyfiken på vad våra kunder tycker?

Möt våra kunder inom olika affärsområden AllaHR & LönPortalerSkolaSocial

 

Röster från nöjda kunder

Vi är både stolta och tacksamma över våra nöjda kunder som delar med sig av sina tankar och erfarenheter. Tack för att ni väljer Draftit! Vill du, precis som våra nöjda kunder bli inspirerad av vårt nyhetsbrev?

Klart jag vill!

 

Möt några av våra kunder

Min kontakt på Draftit har varit så bra och supporten är fantastisk!

På Olofsson Bil i Haninge träffar vi Maud Jacobsson som har varit en trogen kund i över tio år. Som personalchef med 160 anställda använder hon flera verktyg från Draftit för att informera personalen och ta korrekta beslut i arbetsvardagen. Den digitala medarbetarportalen med personalhandbok är navet som knyter ihop alla verkstäder till en enhet.

– Personalhandboken är vår anslagstavla. Oavsett var man är ska man kunna söka på den digitala anslagstavlan, förklarar Maud.

Läs mer

Det är en trygghet att ha en tjänst som Handling. Det är enkelt att hitta rätt dokument och jämfört med liknande tjänster är det prisvärt.

När man arbetar med redovisning finns det alltid ett behov av dokument- och avtalsmallar. För att möta det behovet använder redovisningsbyrån Ekontera sedan flera år tillbaka tjänsten Handling.

– Tjänsten möter våra behov. Det är enkelt och funktionellt med lite av varje, även familjerätt och fastighet, berättar Eva.

Läs mer

De är inne i personalhandboken innan de har sin första dag på arbetsplatsen!

Ett gammalt intranät som behövde omstrukturering blev starten på en ny portal med personalhandbok för koncernen Total Produce. Helena Karlsson ansvarade för skiftet till en ny chefs- och medarbetarportal som kunde samla all information på ett enkelt sätt.

– Vi har fått till en fantastiskt bra lösning där vi har all information samlad, berättar Helena.

Läs mer

Säg att jag får en fråga från kund om reseräkningar. Då söker jag alltid i Handling först och kan använda det som förslag till kunden.

På ekonomibyrån USC One Economy arbetar man brett mot både små och stora företag, med många varierande uppdrag. Därför är det en trygghet att ha en tjänst med mallar, avtal och protokoll i en uppdaterad version nära till hands.

– Tillgängligheten är viktig och det är skönt att veta att avtalsmallar och protokoll alltid är aktuella, säger Fredrik Jonasson som är ekonomikonsult och delägare i bolaget.

Läs mer om verktyget

”Medarbetarportalen gör det mycket lättare, all information finns samlad på en plats.”

Anna Mattsson jobbar vid Svenska kyrkan på Orust. Där ansvarar hon för extern- och internkommunikation för de sju olika församlingarna som tillsammans bildar Orusts pastorat. De har använt sig av Draftits medarbetarportal i snart fyra år.

Hon delar bland annat med sig av sina bästa tips för att få upp användandet av Medarbetarportalen.

Läs mer

Jag upplever Social Expert som ett bra och modernt verktyg som ger stöd i det löpande arbetet, både för mig som chef och för handläggare.

Tatjana Glinwood arbetar som chef på enheten för personer med funktionsnedsättning i Ekerö Kommun. Enheten har sedan flera år tillbaka fått juridiskt stöd i form av en handledare som besöker enheten fyra gånger per år. Behovet av att löpande få svar på frågor gjorde att de sedan hösten 2019 använder Social Expert.

Läs mer

“Enkelt att starta upp, kändes proffsigt från första kontakt till praktiskt arbete i verktygen.”

Maria Gustavsson arbetar som elevhälsochef på Utbildningsförvaltningen i Höganäs kommun.

Hon berättar att de tidigare var missnöjda och behövde saknade ett enkelt verktyg som gav alla enheter en tydlig överblick. Därför uppskattar hon särskilt att Kränkande behandling incident och Skolmiljö Incident är uppbyggda på ett liknande sätt och att de har samma enkla användargränssnitt.

Läs mer

Mattias Olsson, VD på Svenska Stenhus, om HR Expert

Produkterna fungerar som stöd och ger uppdaterad information till våra medarbetare.

 

Mattias Olsson är VD på fastighetsbolaget Svenska Stenhus. För att hålla sig uppdaterad inom HR-området använder han HR Expert. Bolaget hade också behov av att samla personalinformation på ett och samma ställe som alla kan ha tillgång till oavsett var man befinner sig, och därför valde man Draftits portaler.

Läs mer

Att använda Handling känns som om man har en riktigt bra assistent för dokument!

Som personalansvarig behöver Charbel Makdesi ha tillgång till många olika typer av mallar och avtal som är juridiskt säkrade. Han använde en lösning från en konkurrent, men valde att gå över till helt till Draftit för några år sedan.

– Du sparar en massa tid när du använder mallarna, för man behöver inte uppfinna hjulet på nytt, förklarar Charbel.

 

Läs mer om verktyget

Det känns tryggt att ha Kränkande behandling Incident som stöd när kränkande ärenden anmäls. Det känns tryggt och skönt för alla berörda att vi numera kan följa processen från anmälan till åtgärd digitalt.

Johan Risborn är rektor på Ängsdals skolor i Bunkeflostrand. Friskolan använder Draftit Skolas verktyg Kränkande behandling Incident som hanterar processen vid anmäld kränkande behandling digitalt.

Läs mer

Fråga Expert är fantastiskt bra för att få en second opinion. Här får jag svar ur ett löneperspektiv och inte bara ur ett juridiskt perspektiv.

Anna Mårtensson, Head of Payroll på Espresso House använder Lön Expert varje vecka och nämner nyhetsfunktionen – tips om vad som komma skall inom aktuell lagstiftning – som en av styrkorna.

Läs mer

Joakim Lindahl, rektor på Dormsjöskolan, om Skolledning Expert

Jag tycker Skolledning Expert är mycket användbart som juridiskt stöd. Handboken ger mig all information jag behöver och jag har använt funktionen Fråga jurist en handfull gånger.

När Joakim Lindahl kom till Dormsjö var han ny i rollen och fick fler skolformer att hantera än tidigare. Det fanns fortfarande mycket att lära och därför valde han att testa Skolledning Expert.

Läs mer

Fråga Experten tycker jag är suverän. Jag får snabbt svar på svåra frågor från medarbetare eller chefer. Svaren är aktuella och tydliga.

Maria Lundin, lönehandläggare och hennes fyra kollegor på Krokoms kommun, har arbetat med Lön Expert Kommun sedan november 2017. Maria tycker att implementeringen gick smidigt och använder de flesta av verktygets funktioner flitigt.

Läs mer

Just dokumentsäkerheten tycker jag är viktig. Skulle Skolinspektionen vilja kika på ett ärende har vi allting dokumenterat. Det känns bra – för alla inblandade!

Ulf är utvecklingsledare i Gullspångs Kommun som har två skolor med årskurs 1-6 och ett högstadium med årskurserna 7-9. De använder sedan flera år tillbaka Draftits Expert-verktyg och hösten 2018 digitaliserade de processen för kränkande behandling med Kränkande behandling Incident.

Läs mer

Jag valde Draftit framför en konkurrent och har inte ångrat mig en sekund!

Ann Eriksson arbetar som HR-ansvarig på Trianon och hade tecknat avtal med en av Draftits konkurrenter när hon blev uppringd av en av Draftits säljare. Hon ändrade sig direkt och har inte ångrat sig. Medarbetarportalen är överskådlig och tydlig – förutom att den är uppdaterad och har en fenomenal frågeservice!

 

Läs mer

 

Bild med KB Process produktikon

Vi har stor nytta av Skolledning Expert eftersom vi inte har en egen jurist i kommunen. Verktyget fungerar utmärkt som vägledare i juridiska frågor som rör våra verksamheter.

Gullspångs kommun är en mindre kommun i Västra Götalands län med tre grundskolor. De har haft Skolledning Expert i fem år och är mycket nöjda. Ulf Andersson är utvecklingsledare i kommunen.

Läs mer

Jag valde Draftit eftersom jag tycker de är ljusår från konkurrenterna vad gäller grafik, gränssnitt och processhantering.

Orango är en av Sveriges främsta specialister på affärssystem med drygt 150 anställda och cirka 200 miljoner i årsomsättning. Kristian Randel är HR-chef och utsågs till Årets HR-profil 2018. Kristian har arbetat med HR Expert i många år.

Läs mer

Kränkande behandling Incident fyller en viktig funktion i vårt kvalitetsarbete och hanterar hela processen från anmälan till åtgärd. Kontakterna med Draftit har bara varit positiva.

Cecilia Maront är projekt- och utvecklingsledare på Kunskapsskolan i Sverige. De sökte ett nytt verktyg i arbetet mot kränkande behandling. De 36 skolorna började använda Kränkande behandling Incident i augusti 2018.

Läs mer

Vi är otroligt nöjda med funktionerna och det juridiska stöd som verktyget erbjuder. Skolledning Expert används flitigt. Minst ett par gånger i veckan.

Friskolan Ängsdals skolor i Bunkeflostrand har haft Skolledning Expert sedan 2016. Skolan kan själv, tryggt och säkert, lösa juridiska frågor allt eftersom de uppkommer. Dessutom sparas det mycket tid när aktuell lagstiftning och omvärldsbevakning samt mallar är samlat på ett ställe.

Läs mer

Information till alla, samlad på ett och samma ställe är toppen!

Charbel Makdesi är personal- och ekonomiansvarig på Flexident. Företaget, som erbjuder mobil tandvård över hela Stockholm, har ett femtiotal anställda och använder Draftits Medarbetarportal som sitt intranät.

Läs mer

Numera anmäls alla kränkningar, inga anmälningar eller utredningar faller längre mellan stolarna. Vi har full kontroll. Det känns tryggt, och otroligt bra.

Per Wikström är biträdande förvaltningschef för Barn- och ungdomsförvaltningen i Säters kommun. På kort tid har förvaltningen upplevt styrkan i Kränkande behandling Incident . Administration, diarieföring och anmälan till huvudman har underlättats, men också hantering av utredningarna och uppföljning.

Läs mer

Utforska våra juridiskt säkrade produkter för HR, chefer och personalansvariga

HR Expert
Lön Expert
Medarbetarportal