Jobba med oss

Vill du göra UX-nytta på riktigt?

Om tjänsten

Draftit är ett växande bolag som utvecklar digitala lösningar för regelefterlevnad på ett flertal områden. I alla verksamheter så har man ett behov av att ha rätt information så att man kan förhålla sig till lagar och regler på ett korrekt sätt, från första början.

Vi arbetar över ett brett fält, från GDPR-efterlevnad till hantering av Kränkande behandling i skolan. Vi erbjuder våra användare kunskap och metodik, men också verktyg som hjälper dem att ta kontroll och att kunna arbeta förebyggande.

Draftit är nu på gång att lyfta användarupplevelsen till nya nivåer så att vi kan fortsätta att leda utvecklingen med de bästa tjänsterna på marknaden. Därför söker vi nu en UX:are som kan hjälpa oss att driva denna utveckling.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Du kommer i ditt arbete att få ta ett stort ansvar vad gäller att optimera användarupplevelsen och att driva den re-design vi har framför oss. I det ingår att testa och validera förändringar mot våra slutanvändare, och att kunna använda design thinking-metodik som en naturlig grund i det du gör.

Dina närmaste kollegor blir tre product managers i ett produktteam som har ett helhetsansvar för våra leveranser. Vi försöker att arbeta så användardrivet som möjligt, och har direkt kontakt med kunder och användare för att skaffa oss insikter. Men också indirekt genom löpande avstämningar med vår kundservice, våra säljare och andra som dagligen pratar med slutanvändare.

Vi arbetar tätt ihop med våra utvecklare, men också med resten av organisationen, och vi försöker göra samarbete till ett centralt tema i allt vi gör. Då vi är ett Visma-bolag kommer du också att ha tillgång till koncernens internationella UX-community och stora möjligheter till kunskapsutveckling.

Vem är du?

För att fungera och trivas bra i rollen behöver du vara självgående och strukturerad i ditt arbetssätt. Du är nyfiken med genuin vilja att förstå och utforska problem samt med en förståelse för hur produktdrivet utvecklingsarbete bedrivs. Du har förmåga och erfarenhet att sätta upp och leda workshops med både användare och medarbetare.

Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, och kan förhålla dig till det designramverk vi har som Vismabolag. Du har vana av att analysera produktdata och är faktadriven i ditt arbete. Vidare är du noggrann, ansvarsfull och trivs med att arbeta tätt tillsammans med dina kollegor.

För att passa in i gruppen behöver du kunna ta egna initiativ och visa en vilja att bidra, dela kunskap och förbättra för våra kunder, våra produkter och vår organisation. Vi arbetar prestigelöst, ambitiöst, gränsöverskridande och med en inställning att samarbete ger bäst resultat.

Om verksamheten

Vi på Draftit vet att det är både svårt och tidskrävande att följa lagar och regler. Arbetet är viktigt men tar tid från värdeskapande uppgifter. Draftit ändrar på detta. Genom att integrera ledande experters kunskap med digitala processverktyg möjliggör vi för hela kundens organisation att arbeta professionellt och tidseffektivt med regelefterlevnad. Våra verktyg utvecklas löpande så att kunderna kan känna sig trygga med att de alltid har den senaste uppdateringen av lagen. Vi är verksamma inom områdena HR & Lön, Skola, Social omsorg och Dataskydd (Privacy).

Vi ser fram emot din ansökan senast den 31 mars. Du söker enkelt via vårt webbformulär och vi går löpande igenom ansökningarna. Har du frågor om oss eller tjänsten är du självklart välkommen att kontakta oss.

Övrig information

Tjänsten är placerad i Malmö. Draftit har kollektivavtal med Unionen.

Kontaktpersoner för denna rekrytering är:
Bo Blomqvist , Gruppchef bosse.blomqvist@draftit.se
Patrik Wätthammar, Facklig representant patrik.watthammar@draftit.se

Ansök nu!