Sökes!

Är du vår nya Content marketer?

Älskar du att uttrycka dig i skrift? Kan du omvandla svårtolkad juridik till intressanta texter? Är du expert på SEO och har förmåga att skapa en hemsida som väcker intresse och läslust? Då har vi en rolig och inspirerande tjänst för dig hos Draftit!

 

Om Draftit

Vi tror att alla verksamheter kan arbeta professionellt och proaktivt med regelefterlevnad. Därför utvecklar vi digitala produkter som inte bara tar juridiken till praktiken, utan som också sparar våra 3.000 kunder tid. Vi har gjort detta framgångsrikt i över tio år och har utvecklats till ett av Nordens ledande företag inom legal tech. Draftit är sedan april 2020 en del av Visma, som är ett av Europas ledande mjukvaruföretag.

Din roll och arbetsplats

I rollen som Content marketer kommer du att ta fram, SEO-anpassa och publicera content i våra olika kanaler. Vi arbetar både på webb och i sociala medier men också i mer traditionella former som produktblad och fysiska event.

Våra hemsidor är till många delar navet i vår marknadsföring. Det är dit du driver trafik via intressanta ämnen och det är där du håller kvar besökaren genom att skapa intresse för hur vi kan hjälpa hen i vardagen.

 

Du kommer ansvara för:

  • framtagning av text, bild och annat innehåll till våra olika kanaler
  • SEO-optimering
  • innehållsstruktur och content på våra webbplatser.

Du älskar att analysera hur väl olika ämnen fungerar i sökmotorerna och att hela tiden utveckla innehållet för högre ranking och läsbarhet. Du gillar att analysera besöksstatistik för vår webb och blogg så att vi skapar innehåll som är både läsvärt och relevant utifrån våra produkter och tjänster.

Draftits marknadsteam sitter i Malmö och består av fem personer. Vi hjälps åt i våra olika roller och du kommer att vara involverad i alla delar av marknadsarbetet. I din roll kommer du även arbeta med bild, film och layout. Du måste med andra ord gilla att arbeta med färg och form och ha god känsla för hur grafisk utformning fungerar i olika kanaler.

 

Vem är du?

Som du förstår förväntar vi oss ett härligt driv från dig. Du går igång på pages per session, time spent och number of organic sessions. Du kombinerar din strukturerade ådra med en osviklig kreativitet och stark stilistisk förmåga. Din förmåga att pricka rätt med dina texter utifrån vilken målgrupp du skriver för är nästan kuslig.

Du har nog räknat ut att du behöver kunna arbeta både självständigt och i ett nära samarbete inom teamet. Dessutom arbetar vi tillsammans med produktansvariga, projektledare, säljare och vår kundsupport – så samarbete är något som står skrivet i pannan på dig. Är du beredd att kasta det du gör för stunden för att hjälpa dina kollegor när det brinner till, oavsett vad det handlar om? Vill du arbeta med produkter som faktiskt gör skillnad? Då är det här rätt plats att befinna sig på!

Vi förväntar oss att du har med dig några års erfarenhet av content marketing. Liksom relevant utbildning. Du kan med stolthet kalla dig SEO-expert och har arbetat både med webbsidor och annan form av publicering.

 

Du behöver ha arbetat ett tag med:

  • Google analytics
  • SEO
  • CMS
  • Layout
  • Adobe Photoshop och InDesign.

Det är en fördel om du är bekant med Eloqua för arbete med utskick till olika målgrupper och EPIServer för CMS.

 

Så här ansöker du

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 27 juni. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med din ansökan!

Du söker enkelt via vårt webbformulär. När du skickat in din ansökan kommer du få en bekräftelse samt instruktioner för nästa steg i rekryteringsprocessen.

Har du frågor om oss eller tjänsten är du självklart välkommen att kontakta oss.

 

Övrig information

Tjänsten är placerad i Malmö med omgående tillsättning.

Kontaktpersoner för denna rekrytering är:

Daniel Stendahl, Marknadschef, daniel.stendahl@draftit.se
Patrik Wätthammar, Facklig representant Unionen patrik.watthammar@draftit.se

 

Sök tjänsten

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.