Intervju med Srf konsulternas Zennie Sjölund

Förutom att Zennie Sjölund är en av årets talare jobbar hon till vardags på Srf konsulterna som även är samarbetspartners till Expo Lön. Med mindre än en månad kvar innan årets Expo Lön turné drar igång tog vi ett samtal med henne för att för att känna av tempen på lönebranschen.

 

Vem är du?

– Zennie Sjölund, Branschansvarig Lön på Srf konsulterna, branschorganisationen för lön och redovisning. Drivs av att engagera och påverka för att lyfta lönebranschen.

 

Vad ser du för trender inom lönebranschen?

– Förändrad lönecykel, ökad användning av information, och större fokus på att skapa mervärde. Den stora omställning som pågår utifrån Industri 4.0 påverkar även lönebranschen, med fokus på samverkan mellan teknik, organisation och människor. Det skapar nya förutsättningar och kommer att medföra andra möjligheter men även krav både på kort och lång sikt. Ta AGI som exempel, den största förändringen inom löneprocessen som har påverkat lönecykeln och kommer att ge effekt i andra rapporteringssammanhang. Den information och data som vi lönekonsulter besitter kunskap kring blir en viktig tillgång, förutsatt att vi tar tillvara på den.

 

Vilka utmaningar ser du för de som jobbar med lön?

– I en ständigt föränderlig värld så gäller det att kunna hantera situationer där det inte finns ett facit. Att kunna utmana sig själv och omgivningen för att utvecklas blir en framgångsfaktor, gamla arbetsmetoder kan behöva förädlas eller förändras. Samtidigt så jobbar vi i en värld där leveransen inte får riskeras, att lönen är på den anställdes konto vid rätt tillfälle kan inte vara i vågskålen. Att kunna värdera och agera på ny information för att arbeta proaktivt blir därför ännu viktigare, det såg vi om inte annat i samband med införandet av karensavdraget.

 

Srf konsulterna är samarbetspartners till Expo Lön. Vad ser du mest fram emot under Expo Lön turnén?

– Gemenskapen. Det är fantastiskt att träffa så många inom lönebranschen. Eftersom vi är med från början och sätter agendan med innehåll så blir det en särskild känsla av gemenskap även kring de budskap som vi vill förmedla.

 

Varför ska man gå på Expo Lön 2020?

– Många intressanta ämnen! Som också har en röd tråd, och som visar vad som är på gång, här och framåt. Expo Lön tänjer tankarna samtidigt som det ger användbar kunskap.

 

“Lön Expert. En bra partner som alltid finns där.”

Anna Mårtensson, Head of Payroll på Espresso House använder Lön Expert varje vecka.

Fråga Experten är fantastiskt bra för att få en second opinion. Jag upplever Draftit som lyhörda inför kundernas behov och ständigt aktuella. En bra partner helt enkelt!

Mer från Anna