Vi laddar för årets lönedag: Expo Lön 2018

Den 31 januari öppnar portarna för Expo Lön i Malmö. Kommande veckor kan du träffa oss i Göteborg och Stockholm. Välkommen till ett heldagsevent för alla lönehjältar!

Som alltid har vi en fullspäckad dag framför oss med sju inspirerande talare. I pauserna finns det utrymme för nätverkande med kollegor från både privat och offentlig sektor. Inte nog med det, om du är lönekonsult och medlem i SRF får du tre aktualitetstimmar tillgodo.

 

Morgonpasset börjar med en uppdatering

Dagen börjar klockan nio med en uppdatering inom lön och skatt av Draftits löneexpert Ann-Katrin Westberg. Hon kommer bland annat prata om de nya basbeloppen, nya bilförmånsregler och privat friskvårdsförsäkring. Samtliga förändringar träder i kraft under 2018.

Därefter går Jenny Grahn från Skatteverket in på hur man kan arbeta med arbetsgivardeklarationen, AGI och personalliggare, för att följas upp av Iterums specialist Johan Larsson som berättar vad det egentligen kostar att anställa ny personal.

GDPR & digitalisering efter lunch

Efter lunch kommer vi in på årets snackis: Dataskyddsförordningen och omställningen till GDPR. Här guidar Jonas Edström från Senmon Konsulting oss i hur löneområdet påverkas. Det är trots allt många personuppgifter som återfinns i våra lönesystem.

Som sagt, den digitala utvecklingen går snabbt framåt, vilket Zennie Sjölund tar upp i sin föreläsning “Digitaliseringen av lön – hur påverkar det oss?” Zennie arbetar till vardags som branschansvarig för SRF konsulternas område Lön, där hon driver projekt för att kvalitetssäkra löneområdet.

 

En minnesvärd avslutning på dagen

Som avslutning på dagen får vi en timme med Henrik Fexeus, mästermanipulatören, som ger sina bästa tips på hur du kan använda kroppsspråk, tonfall och ansiktsuttryck för att skapa förtroende och goda relationer. Henrik har studerat kommunikativa och mentala tekniker inom en mängd olika områden. 2009 förärades han i USA det prestigefyllda priset Dunninger Memorial Award, med motiveringen For Distinguished Professionalism in the Performance of Mentalism.

Konferensier är Lars Nordfors, arbetsrättslig expert på Scania. Som alltid håller eventdirektör Niklas Kimfors i trådarna för att detta ska bli en minnesvärd dag.

 

Missa inte årets största löneevent – boka din biljett

Vi ser fram emot en dag fylld av inspiration och ny kunskap. Har du bokat din biljett?

Det är enkelt, gå till expolon.se/biljetter. Ses vi i Malmö, Göteborg eller Stockholm?

Malmö Arena Hotel 31 januari

Göteborg Scandic Crown 1 februari

Stockholm Clarion Sign 14 februari

Vi brinner för lönefrågor – precis som du

Expo Lön har vuxit till Sveriges största årliga löneevenemang. Det är inte bara en plats för inspiration och nätverk, men också en dag för kompetensutveckling.

Kunskap inom lagstiftning är Draftits hjärtefråga. Varje dag hjälper vi löneadministratörer och -specialister att ta beslut som är väl förankrade i de regelverk som finns. Detta gör vi genom ett digitalt verktyg där juridiska handböcker, mallar och processguider alltid finns enkelt till hands.

Komplettera din kunskap och erfarenhet med Lön Expert, ett verktyg som gör att du kan ta rätt beslut i ditt arbete med människor och lönesystem. Boka gärna en kostnadsfri visning, så kan vi hjälpa dig till en enklare lönevardag.