Superföretag för 7:e året i rad: “Förändring är den enda tryggheten”

För 7:e året i rad kan Draftit titulera sig som ett Superföretag! Vi är stolta över vår fantastiska organisation och alla som med sin kompetens bidrar till en positiv utveckling. Givetvis följde ett snack med Oscar Rudby, vår VD på Draftit.

 

Vad har hänt hittills under 2017 som kommer att säkra en fortsatt god utveckling för Draftit?

Efter sommaren delades Draftit upp i flera bolag, berättar Oscar. Anledningen är att vi vill fortsätta vara nära våra kunder för att kunna leverera kundnytta som verkligen hjälper dem i vardagen. Alla som kommunicerar med och bygger lösningar för våra kunder måste förstå deras vardag och behov. Genom mindre och tydligare enheter finns det nu bättre förutsättningar för detta. Kundförståelsen ligger historiskt sett bakom vår framgång och genom uppdelningen säkerställer vi ett fortsatt kundfokus inom verksamhetens samtliga bolag.

Det är knappt en tiondels procent av alla svenska företag som platsar på listan. Veckans Affärer har sedan 2005 tillsammans med Bisnode årligen rankat svenska bolag. De bolag som under fyra sammanhängande år klarar höga krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital blir utsedda till Superföretag. I år var de 641 företag som lever upp till de tuffa kraven.

 

En internationell resa i digitalt format

Under året har Draftit gått från att vara ett digitalt förlag med nationellt fokus till att bli ett legal tech-bolag med internationella ambitioner. Vår nu största produkt Draftit Privacy lanseras på tre språk, och Oscar berättar att det har varit ett år fyllt av utmaningar och förhoppningar:

– Det har på många sätt varit ett krävande år med stora förändringar på flera platser inom organisationen. Nu börjar bitarna falla på plats så att vi på allvar ska kunna verka som ett legal tech-bolag, vilket kommer att säkra en fortsatt god utveckling för Draftitbolagen.

Om du skulle summera Draftits 2017 med ETT ord – vad skulle det vara?

– Ur min synvinkel har det varit förändringen av affärsmodell. Vi har gått från en relativt enkel produktionsmodell med stor fokus på sälj till att skapa en organisation som omfattar mycket större delar av värdekedjan mellan oss och våra kunder.

Tack alla fantastiska Draftianer för allt ni gör varje dag!

Ett stort tack till våra kunder som tror på Draftit och som år efter år stannar med oss.

Vi förtjänar en klapp på axeln – passa på att klappa på kollegan bredvid också – och ser fram emot en spännande avslutning på 2017 och ett kommande år med nya insikter och planer.

Gillar du det du läser? Dela detta inlägget!